logo

Lila Kağıt Gençleri İş Dünyasına Hazırlayacak

Lila Kağıt Gençleri İş Dünyasına Hazırlayacak

Yenilikçi bakış açısı ile çalışmalarını sürdüren Lila Kağıt, Üniversite & Sanayi İşbirliği kapsamında Gaziantep Üniversitesi ile protokol imzaladı. Gençlerin kariyerlerindeki ilk yıllarında onları desteklemeyi hedefleyen Lila Kağıt, gelecek dönemde yeni nesle daha geniş olanaklar sunmaya odaklanıyor.

Üniversite & Sanayi İşbirliği çerçevesinde yeni bir adım atan Lila Kağıt, Gaziantep Üniversitesi ile protokol imzaladı. 2017 yılında Gaziantep üniversitesinden 8 intern mühendis ile çalışmalarına başlayacak.

Projenin kurumlara ve ekonomiye faydalarına değinen Lila Kağıt Genel Müdürü Alp Öğücü; “Üniversite & Sanayi İşbirliği bizler için yeni bir kavram olmakla birlikte dünyada örneklerini gördüğümüz ve ülkemizde de yaygınlaşmasını arzu ettiğimiz çok kıymetli bir proje. Biz de üzerimize düşeni yaparak hem gençlerimizi profesyonel hayata hazırlamak, hem mezun olduklarında iş olanağı sağlayabilmek hem de ihtiyaç duyduğumuz çalışanları sektörümüze kazandırabilmek adına önemli bir adım attık ve ülkemizin iki başarılı üniversitesi ile protokolümüzü imzaladık. Proje alanlarını belirlediğimiz, lisans programlarının 4’üncü sınıfında olan, 8 yeni arkadaşımız 13 Şubat itibariyle Çorlu fabrikamızda iş başı yaptı ve 4 – 4,5 ay boyunca bünyemizde belirlenecek projelerinin hayata geçirilmesi için tam zamanlı çalışacak” şekilde konuştu.

“Yeni mezunların kariyerlerindeki ilk basamak olacağız…”

Türkiye’de bu uygulamaya destek veren yerli firmaların da olduğunu belirten Alp Öğücü, bu ve benzeri projelerle istihdama ciddi bir katkı sağlanabileceğinin de altını çizdi. ‘İşbaşı Eğitim’ programı ile İŞKUR tarafından intern mühendislerin zaruri ve sigorta giderlerinin karşılandığını, YURT-KUR’un ise barınma konusunda öğrencilere destek olduğunu vurgulayan Öğücü; “Devletimiz belli koşullar sağlandığı takdirde büyük bir destek sağlıyor. Bizlere yalnızca bu kıymetli öğrencilere ulaşmak ve kariyerlerinin ilk basamağı için onların önlerini açmak kalıyor” dedi.

HİJYEN LİFE

Paylaşın:

www.hizlibul.com-4653761