logo

Soylu Kimya 38 yılın tecrübesini sunuyor

Soylu Kimya 38 yılın tecrübesini sunuyor

Soylu Kimya 1979 yılında Ökkeş Matoğlu tarafından Gaziantep’te kurulmuştur bir firma. 1989 senesinde İstanbul Esentepe’ye taşınarak ilk etapta kuru temizleme ve tekstil yıkamaya yönelik kimyevi maddeleri imal etmiş, ürün yelpazesi yıllar ilerledikçe genişleyerek 38 senedir sektöre hizmet veren Soylu Kimya’nın hitap ettiği kitle de büyümüş.

Yüzde 100 müşteri memnuniyetini önemseyen firmanın pazarlamadan sorumlu Genel Müdürü Levent Matoğlu ile kardeşi ve üretim yetkilisi İbrahim Matoğlu, kısa-uzun vadeli hedeflerini anlattı.1975 Kilis doğumlu Levent Matoğlu, babasından devir aldıkları Soylu kimyayı dünyada hatırı sayılır bir marka yapmaya kararlı olduklarını söyledi. Merkezi Gaziosmanpaşa’da bulunan Soylu Kimya’nın üretim tesisleri, Sultangazi’de İbrahim Matoğlu’yla her daim yoğun mesaide olduklarını, her şeyin bir ürünle başladığını belirten Levent Matoğlu, halı ve oto yıkama kimyasalları, çamaşırhane deterjanları, leke çıkartıcılar ve parfümlerini piyasaya sunduk, şimdilik endüstriyel temizlik odaklıyız. En kısa zamanda ev grubunda da var olmak istiyoruz dedi.

İnsana ve doğaya saygı ilkesinin kendi şirketleriyle birebir örtüştüğüne değinen şirketin CEO’su Matoğlu, “Halı yıkamada herkes deterjandan yararlanıyor; ama ağartıcılar var. Bundan kurtulmak için özel bir materyal üzerinde çalışıyoruz, Türkiye’ye sürprizimiz var” ifadelerini kullandı.

İbrahim Matoğlu ise rekabete değindi, “Öncü kuruluşlardan olmayı amaçlıyoruz. O enerjiye ve heyecana sahibiz diyerek kimseyi rakip görmüyoruz. Biz ürünlerimizi kendi aralarında yarıştırıyoruz. Kaliteli olsun, kullanan insanın işini görsün, gayemiz bu en büyük sıkıntımız, merdiven altı işletmelerdir” dedi.

Soylu Kimya’da ağabeyi Levent Matoğlu ile faal olarak görev yapan başarılı işletmecisi İbrahim Matoğlu, “20 yıllık müşterilerimiz mevcut demek ki farklıyız. AR-GE ekibimiz için yenilik vazgeçilmez çözüm odaklıyız. Şu anda Türkiye’nin tüm bölgelerine hitap ediyoruz. Birkaç ülkeye ihracatımız var. Bu sayıyı artırmayı planlıyoruz. Ülke genelinde ise %70’in üzerinde müşteri portföyümüz var” şeklinde konuştu.

Paylaşın:

www.hizlibul.com-4653761