logo

Deça, temizlikte dünya teknolojisi kullanıyor

Deça, temizlikte dünya teknolojisi kullanıyor

Deça Hizmet Grupları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Çimen; Deça olarak dünya genelinde kullanılan tüm teknolojiyi kullandıklarını söyleyerek, bu alanda sayılı firmalardan biri olduklarını ve bu konuda tüm gelişmeleri yakından takip ederek iş süreklerine dahil ettiklerini kaydetti.

Binmeli veya itmeli çok çeşitli otomat makinaları olduğunu anlatan Ali Murat Çimen, “Buharla temizlik ve hijyen konusunu geliştiriyoruz. 6,5 bardan 12 bara kadar buhar veren makineler aldık. Asma iskele sistemimiz, hidrolik yükselticilerimiz, tazyikli yıkama makinelerimiz ile sektörde makine teknolojisi konusunda iddialı bir firma olduğumuz belirtmek isterim. Ayrıca kimyasal kullanımında tüm yenilikleri ve NANO teknoloji kullanımına önem veriyoruz ve takip ediyoruz. Ayrıca müşterilerimizin kullandığı tuvaletleri belli periyodlar da dezenfeksiyon uygulaması yaptırarak bakterilerle mücadele ediyoruz. Bu uygulamada Sağlık Bakanlığı onaylı olması bize ayrı bir güven vermektedir” dedi.

Joker servis adı altında farklı bir hizmet sunmaktayız

Türkiye genelinde inşaat sonu temizlik hizmetinde ve periyodik genel temizlik hizmetlerinde aranan ve bu hizmeti başarılı bir şekilde devam ettirdiklkerini vurgulayan Çimen, “4 adet büyük boy araçlarımız teknik açıdan tam donanımlı olup, her araç 10 kişilik bir yetişmiş kadrolu ekiplerimizle bu joker servis hizmetini vermekteyiz. Temizlik sektörü Türkiye ekonomisi içinde binlerce çalışanı olan ciro bakımından da azımsanmayacak boyutları olan bir sektör durumunda Türkiye’nin her yerinden tüm AVM’ler Kurumsal işyeri ve kamuya ait olan her yer temizlik firmalarıyla çalışıyor. Bu eleman sayıları ve ciro olarak çok yüksek boyutlarda bir hizmet kolu olmuştur. Biz bu hizmet kolunda bin kişilik çalışanımızla belki de bu pastanın çok az bir payına sahibiz diyebiliriz. Ancak kâr marjlarının kalmadığı bir ortamda agresif bir büyüme stratejisini düşünmedik. Bu sektörün Türkiye ekonomisi içerisinde ekonomimizin gelişmesine göre paralel olarak arz ve talep artarak gelişmiş ülkelerdeki temizlik sektörlerinin seviyelerine çıkaracağına olan inancımızı da korumaktayız” şeklinde konuştu.

“37 yıldır temizlik sektöründe öncü ve model firma olduk”

Ali Murat Çimen, “Türkiye’nin ilk alış-veriş merkezi temizliği hizmeti sunan ve halen devam etmek olan bir firmayız. Endüstriyel temizlik konusunda uzun yılların vermiş olduğu deneyimle kendisini kanıtlamış bir firma olan Deça, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Bodrum’da müşteri portföyüne sahip olmasının yanı sıra, alış-veriş merkezleri, rezidanslar, iş kuleleri, holdingler, fabrikalar, siteler, oteller gibi yerlere hizmet vermekteyiz. Ali Murat Çimen, Deça Hizmet Grupları “Bugün ülkemizde her türlü kimyasal ve hijyenik temizleyici madde araç-gereç, deneyim ve bilgi birikimi var. Artık ülkemiz bu konuda Avrupa ve Amerika’yla bile başa çıkacak seviyeye gelmiştir.” Türkiye’ye getirdiğimiz temizlik teknolojisinin ve kimyasalların kullanımında 37 yıldır öncü ve model firma olduk. İstanbul, İzmit ve Kayseri’de hizmet verdiğimiz AVM ve Sanayi kuruluşları ile market zincirleriyle çalışmalarımız uzun yıllardır devam etmektedir. Ayrıca inşaat sonrası temizlik hizmetlerinde büyük inşaat gruplarına Türkiye’nin her yerinde bu hizmeti verme kabiliyetine sahibiz. Ancak hiçbir zaman kontrolsüz bir şekilde Pazar payımızı yükseltmeye yarışı içinde olmadık. Çünkü; Türkiye’de sık sık yaşanan siyasi ve ekonomik krizlerin en çok hasar verdiği yer hizmet sektörü olduğundan ve haksız rekabetin çok çirkince yaşandığı, sektörümüzdeki kâr marjlarının sıfıra indiği bir alanda krizlerin faturası da çok ağır olmaktadır. Hazırlıksız ve birikimsiz yakalanan çok sayıda meslektaşlarımızın sonu maalesef hüsranla son bulmuştur. Onun için çalıştığımız iş yerlerinde kârlı ama uzun ömürlü bir hizmet verme politikasını sürdürmekteyiz” ifadesinde bulundu.

“AVM’ler binlerce insanın girip çıktığı yerlerde klasik bir temizlik yapamazsınız”

Tüm bu yerlerde öncelikli amaç temizlik hizmetini en iyi kalitede sunmaktır diyen Ali Murat Çimen “Verilen hizmet projeye göre değişim gösterir ve hassasiyet gerektirir.  Meselâ; AVM’ler binlerce insanın girip çıktığı yerlerde klasik bir temizlik yapamazsınız. Tuvaletlerde kullanılan temizlik malzemesi ile steril alanların temizlik malzemesini mutlaka ayırmak lazım. AVM’ler de yapılan hijyen, hastanelerde yapılan temizlik programı gibi olmalıdır. AVM’lerin her gün dezenfektan içeren kimyasallarla temizlenmeli bu işlemi hem şirket hem de AVM yönetimi takip etmelidir ki gerçek steril alanlar oluşsun. Biz bunu yapıyoruz ve bu işlemi daha da geliştirme çalışmalarımız devam ediyor.  Otellerde ise; daha hassas ve düzenli bir temizliğin sağlanması, hijyen önem verilmesi ve elemanların titizlikle seçilmesi öncelik arz eder. Buna önem veren otellerde çalışmaya özen gösteriyoruz” diye konuştu.

Çimen, “İşyeri hijyeni konusunda DEÇA ve HENKEL-ECOLAB olarak bizler her bir temizlik birimi için özel olarak geliştirilmiş ürün ve sistemle hijyen alanındaki beklentileri eksiksiz yerine getirme konusunda son derece iddialıyız. Tedarikçilerimizden aldığımız TSE ve Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerin ürün güvenlik formu titizlikle incelenip, temizliği yapılacak alana en uygun ürünler seçilir” dedi.

HİJYEN LİFE 

Paylaşın:

www.hizlibul.com-4653761