logo

Oteller Hijyen Standardını Yükseltiyor

Oteller Hijyen Standardını Yükseltiyor

otel hijeni

Turizm işletmeleri, yeni yatırımların da etkisiyle her geçen gün gelişiyor ve profesyonel hizmet sunmanın en iyi yollarını arıyor. Tamamen misafir memnuniyeti odaklı çalışan oteller, ekipman seçimi konusunda oldukça titiz davranıyor. Alanında uzman markaları tercih eden turizm işletmeleri, özel siparişleriyle de otel ekipmanları pazarını genişletmeye devam ediyor.

İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Dolayısı ile her yıl ülkemize gelen ziyaretçi sayısı artıyor. Buna paralel olarak yatırımlar da hızla çoğalmakta ve yanı sıra yenilemeler yapılmakta. Yani sektör büyüyor ve bu büyüme uzun yıllar devam edecek sanıyorum. Çünkü bu kadar yatırıma rağmen hala ciddi bir açık var. Önemli olan bütün bu yeni yatırımlar için gerekli olan kalifiye işgücünü yetiştirebilmek. İyi eğitimli elemanlarla desteklenirse, Türkiye uzun yıllar bölgede tek alternatif olabilir.”

ÖNCE HİJYEN

Tamamen misafir memnuniyeti odaklı çalıştıklarını söyleyen İstanbul Golden City Hotel Genel Müdürü Egemen Şenyuva, bu nedenle misafirlerin otel hakkında yaptıkları yorumların önem arz ettiğini aktarıyor. Gerek internet yorumlarını gerekse odalarda bulunan anket formlarının günlük takibini yaptıklarını ileten Egemen Şenyuva, misafirlerin bildirdikleri talep ve tavsiyelerle hizmetlerini şekillendirdiklerini aktarıyor. Bunların yanı sıra havalimanı transferleri, şehir turları, bilet ve rezervasyon işlemleri gibi konularda yardımcı olup misafirlerinin otel dışında da gezilerini sorunsuz geçirmelerini sağladıklarını dile getiren Egemen Şenyuva, temizlik ve hijyenin en çok önem verdikleri konulardan olduğunu sözlerine ekliyor. “Misafirler önce odalarının, yataklarının temiz olmasını ister diğer hizmetler temizlikten sonra gelir”.

LİDER MARKALARLA ÇALIŞIYOR

Fark yaratmak ve misafir beklentilerine uygun hizmet edebilmek adına sürekli kendini geliştiren Pera Palace Hotel, Jumeirah’ın en çok önem verdiği konuların başında misafir memnuniyeti geliyor. Hijyen ve temizlik konusunda çözüm ortaklarının olduğunu aktaran Pera Palace Hotel, Jumeirah Satınalma Müdürü Mustafa Devir, otel ekipmanlarının temini konusunda; zaman zaman özel siparişlerinin de olduğunu sözlerine ekliyor.

KURUMSAL ŞİRKETLERİ TERCİH EDİYOR

‘İsviçre mükemmeliyetçiliğini Türk konukseverliğiyle buluşturan kişiye özel bir hizmet anlayışını benimsiyor olmamız sebebiyle misafirlerle olan iletişimimiz bizi farklı kılan niteliklerimizin başında geliyor” diyen Mövenpick Hotel Istanbul Satın Alma Müdürü Oktay Çampınar, yüzde yüz müşteri memnuniyeti sağlamak adına yaptıkları çalışmaları şöyle anlatıyor: “Konuklarımızın, dünyanın neresindeki Mövenpick oteline giderlerse gitsinler kaliteli ve özgün bir hizmet alacaklarını biliyor olmaları sadece sunduğumuz kişiye özel hizmetlerle misafirlerimizi sürekli şımartmaya devam etmemizden değil aynı zamanda misafirlerimizin bize olan güvenlerinden kaynaklanıyor. Ayrıca ekibimize konuklarımızın ihtiyaçlarına yönelik özgün hizmet sunabilmeleri için de sürekli olarak eğitimler veriyoruz. Koşulsuz misafir memnuniyeti bizim için diğer bütün kriterlerin önünde geliyor ve bunu konuklarımıza sunduğumuz tüm hizmetlerde hissettiriyoruz.” Misafirlerine, hijyenik bir ortam sunmak için hijyen ürünlerini “Öncelikle satın alma kriterlerimize uyan kurumsal şirketleri tercih ediyoruz. Firmanın markamıza uygunluğu ve referansları da önemli. HACCP komitemiz ilgili firmayı yerinde kontrol ederek puanlama yapar ve uygunluğunu belirler. Yeşillenen Otel ve Green Globe sertifikalarımız kapsamında çevreci ürünlere öncelik veriyoruz. Diğer kriterlerimiz ise üretim izin belgeleri, ithalat izin belgesi, Sağlık Bakanlığı izin belgesi, personel portör muayanesi, üretim yerinin temizliği ve Haccp kriterlerine uyması, ürünün uygun şekillerde otele soğuk zincir arabalar ile teslim edilmesi, çalışan personelin üniformasının temizliği, üretim tarihi ve son kullanım tarihleri, fiyat ve teslim süresidir.

PROFESYONELLERİ TERCİH EDİYOR

‘Misafirimiz bizimle iletişime geçtiği andan itibaren keyifli bir tatil deneyimi yaşamaları için elimizden gelenin en iyisini ekip olarak sağlayarak, kendilerine her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz” diyen Barcelo Eresin Topkapı Hotel Halkla İlişkiler Koordinatörü Vuslat Aslan, temizlik ile ilgili Raporlama ve hijyen kontrollerinin ise BIO9001 tarafından yapıldığını aktaran Vuslat Aslan, ekipmanlarının temini konusunda profesyonel firmalar ile  çalıştıklarını söylüyor.

SAĞLIKLI YAŞAM ORTAMI SUNUYOR

‘Misafirlerimize sağlıklı yaşam ortamı yaratmak en önemli görevlerimizden biridir” diyen Dedeman İstanbul Hotel Kat Hizmetleri Müdürü Hande Tütüncü çakır, onlara hijyenik bir ortam sunmak için; ISS Haşere Kontrol gibi kurumsal firmalarla çalıştıklarını söylüyor. Özel siparişlerinin de olduğunu aktaran Hande Tütüncü çakır, “Günümüz rekabet şartlarında ortalama aynı menülerin aynı konseptlerin aynı aktivite programlarının farklı otel işletmeleri tarafından yapılabileceği gerçeğini düşünürsek farklılık yaratan ve misafir memnuniyetini artıran en temel unsur hizmet ve buna dayalı olarak çalışanlardır. Dolayısıyla bu rekabet ortamında farklılık yaratmak için çalışanların gelişimine yardımcı olan eğitimlerin çok önemli olduğuna inanıyoruz ve bu doğrultuda yoğun eğitim programları gerçekleştiriyoruz.”

EKİPMAN SEÇİMİNDE TİTİZ DAVRANIYOR

Turizm sektöründe özellikle de şehir otelleri konusunda çok hızlı gelişen bir yapının söz konusu olduğunu dile getiren Dream Hill Business Deluxe Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Can Oktay, gelişen rekabet ve sektör koşulları çerçevesinde otellerin kendilerini yenilediğini ve misafirlerini daha iyi ağırlama ve daha konforlu hizmetler sunma konusunda yapılandığını söylüyor. “Dream Hill Business Deluxe Hotel olarak, İstanbul Anadolu yakasındaki lokasyonumuzdan ötürü ağırlıklı olarak kurumsal çalışmakta, iş adamlarına ve konforlu otel hizmeti almak isteyen tüm misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışmaktayız” diyen Hikmet Can Oktay, bu sebeple gerek personel kalitelerini gerekse otelde kullandıkları tüm ekipmanları yüksek standartta tutmayı amaçladıklarını belirtiyor. Tüm ihtiyaçları karşılayacak alt yapı ve güler yüzlü profesyonel ekiple misafirleri memnun etmeyi istediklerini aktaran Hikmet Can Oktay, şunları söylüyor: “Misafirlerimizden aldığımız anket sonuçlarına göre bu konuda başarılı olduğumuzu görüyoruz. Tabi ki her zaman gelişmek ve daha iyi hizmete ulaşmak için sektördeki yenilikleri takip ederek farklı ürün ve hizmetler ile de ileriye yönelik çalışmalar yapıyoruz.” Dream Hill Business Deluxe Hotel olarak temizliğe ve hijyene azami özen gösterdiklerini aktaran Hikmet Can Oktay, kullanılan kimyasallarda “Profesyonel otel ekipmanlarıyla hizmet veren firmalarla çalışıyoruz çünkü misafir memnuniyetini ön planda tutarak kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini sağlamak istiyoruz” diyor.

Paylaşın:

www.hizlibul.com-4653761