logo

“Çözümlerimiz hedefleriniz yönünde”

“Çözümlerimiz hedefleriniz yönünde”

Profesyonel kadrosu ile hizmet vermeye başladığı butik projelerde, yurtiçinde ve yurtdışında büyüyerek güvenlik hizmetlerinin yanında; temizlik, yardımcı üretim işletmeciliği, insan kaynakları, lojistik ve personel taşımacılığı, eğitim kurumları sektörlerini de faaliyet alanlarına katmış bir firma.

Firmasının faaliyetleri ve sunduğu hizmetler hakkında bilgiler veren ve sorularımızı yanıtlayan Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Grubumuz Türkiye`de bulunan pek çok yerli ve yabancı sermayeli şirkete yüksek müşteri memnuniyeti ile hizmet vermektedir. Mevcut müşterilerimizin 200’e yakın kısmı Türkiye`nin en büyük ilk 1000 şirketi arasındadır” dedi.

1-Firmanız hakkında bilgi verir misiniz?

Hizmet sektöründe ülkemizin en köklü firmalarından biriyiz biz. Çetin Group faaliyetlerine 1998 yılında kurulan özel güvenlik şirketimizle başlamış olup bu yıl 20. yaşımıza girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özel güvenlik hizmeti sunumu ile girdiğimiz sektörümüzde; yenilikçi anlayış ve koşulsuz müşteri memnuniyeti prensibi ile hareket etmemizin sonucunda bu gün geldiğimiz noktada firmamız pek çok alanda hizmet sunmaktadır. Grubumuzun yeteneklerini sadece bir örnek vererek kolayca ifade edebileceğimi düşünüyorum. Grubumuz yurtdışında bir havalimanını alıp sıfırdan kurma ve işletme tecrübesine sahiptir. Bu örnek sanırım tesis yönetimi vb. alanlarda ne noktada olduğumuzu açıklamak için yeterli bir örnektir. Grubumuz günümüzde özel güvenlik hizmetlerinin yanında temizlik, personel taşımacılığı, lojistik, haşere kontrol, teknik bordrolama ve tesis yönetimi hizmetleri sunmaktadır. 7 bine yaklaşan çalışanımız ile kamuda , özel sektörde  ulusal ve çok uluslu  yüzlerce firmaya hizmet vermektedir. Ana markamız Çetin Group olup, güvenlik hizmetlerimizde Çetin Güvenlik ve Temizlik, tesis yönetiminde Atak Servis markalarımızda mevcuttur. Grubumuzun faaliyetleri bu kadarla sınırlı değildir. Hizmet sektörüne ilave olarak Çerkezköy’de bulunan 3 adet fabrikamızda ayrıca kozmetik ve mobilya ekipmanları imal etmekteyiz. Bu firmalarımızın her ikisinin de satışlarının yüzde 90’ı ihracattır. Grubumuz hizmet sektöründe zaman zaman yurt dışında hizmet verirken imalat sektöründeki faaliyetlerini de bir arada değerlendirdiğimizde, ülkemize ciddi manada döviz girdisi de sağlamaktayız.

2-Temizlik Sektörüne sağladığınız ürünler ve faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Hizmet sağladığımız kurumlar asıl işine odaklanırken, tesisleri için gerekli olan tüm hizmetleri sağlayabilmek asıl amacımızdır.

Bu bağlamda, profesyonel temizlik hizmetleri, ikram ve servis hizmetleri, peyzaj ve bahçe bakım hizmetleri, haşere kontrol hizmetleri ve teknik servis hizmetleri müşterilerimize sağladığımız hizmetler açısından faaliyetlerimiz arasında yer almaktadır.

Temizlik sektöründe önemli ve sektöre yön veren bir oyun kurucu durumunda olan şirketlerden biriyiz. Bu nedenle yurt içi ve dışında gerçekleşen tesis yönetimi, hizmet verdiğimiz özellikle perakende ve sağlık sektörleri kapsamında değerlendirilebilecek fuar ve organizasyonlara katılıyoruz. Yenilikleri takip ediyor, uyguluyor ve sonuçlarını paylaşıyoruz.

Teknoloji hayatımızın her alanında olduğu gibi sektörümüzde de önemli derecede yol kat etmiştir.

  • Mobil izleme teknolojileri ile artık hizmet verdiğimiz tesislerde kullandığımız temizlik makinelerinin hangi alanda ne amaçla ve ne kadar süre ile çalıştığını izleyebiliyoruz.
  • Aynı şekilde sahada mobil çalışan personellerimizin kullandıkları smart cihazlar sayesinde Türkiye haritası üzerinde hem çalışmalarını on-line sisteme yüklüyor hem de müşterilerimizin izleyebilmesini sağlıyoruz.
  • Tüm personellerimiz personel portalı üzerinden kendi kullanıcı adı şifreleri ile ücret ve özlük belgelerine ilişkin bilgilerine rahatlıkla ulaşabilmektedir.
  • Müşteri portalımız sayesinde hizmet verdiğimiz tesislerdeki ilgili yöneticiler kendilerine tanımlanan kullanıcı adı ve şifre ile görev yapan personelin bilgilerine, denetim ve eğitim faaliyetlerine ilişkin bilgilere rahatlıkla erişebilmektedir.
  • Yakın bir gelecekte insansız temizlik makineleri iş hayatımızda yaygınlaşmış olacak. Hali hazırda demo çalışmaları yapılan bu makineler ile özelikle gece vardiyalarında zemin temizliği için iş gücünden tasarruf amaçlanmaktadır.

Tüm bu ölçümlemeler daha verimli planlama yapabilmemiz için önemli veriler sağlıyor. Zira hizmetin soyut bir kavram olması nedeni ile izlenebilmesinin ve değerlendirilmesinin çok zor olması tarih oluyor. Teknolojik yenilikler ile ölçülebilir ve değerlendirilebilir hale gelmesini sağlayabilmek müşterilerimiz için de önemli bir farkındalık yaratmıştır.

3-Sizi sektörde farklı kılan özellikleriniz nelerdir?

Ham maddesi insan olan hizmet sektöründe en önemli pozitif farkı, İnsan kaynakları departmanımızın proaktif programları ile sağlıyoruz. Programın önemli bir görevi yeni yönetici adaylarını kazanmak, diğer önemli bir görevi ise deneyimli yöneticilerin şirketimize katılmalarına müteakip, şirket kültürümüz ile yenilenmelerini sağlamak.

Yaptığımız işi bir hizmet senfonisi olarak tanımlarsak, orkestra üyelerinin enstrümanları iyi kullanabilmeleri yetmiyor senfoniyi çok iyi bilmeleri de gerekiyor ki tüm orkestra üyelerinin üstün bir müzikalite başarısı olsun.

Teknolojik yenilikleri yakından takip ediyor ve ilk fırsatta kullanıyoruz. Teknolojiyi seviyoruz, iş hayatımızda uygulamamız ve alışmamız çok kısa bir zaman alıyor. Avantajlarını müşterilerimize sunuyoruz.

  • C-Smart Mobil Denetim ve Takip Sistemleri,
  • Aqua stop özelliği olan temizlik makineleri (daha az kimyasal, daha az atık),
  • Doğada çözünebilen ve doğa dostu konsantre temizlik kimyasalları,
  • Microfiber ve nano teknolojiye sahip tekstil ekipmanları, kullanıyoruz ve daha fazlasını sektörümüze kazandırmak için de tedarikçilerimiz ile çeşitli çalışmalar içeresindeyiz.

4-Tüketici firmaların özelikle ürün tedariki konusunda dikkat etmesi gereken konular nelerdir?

Öncelikle güvenilir firmaları tercih etmeleri çok önemli. Kanunlara uyumlu etik kurallara uygun  çalışması, şeffaf olarak bu bilgileri paylaşabilmesi, dış denetim yapılabilmesi çok önemli. Çalışan insanların ücret ve yasal haklarını kanuna uygun sağlayabilecek deneyime ve geçmişe sahip olabilmesi gerekiyor. Geçmişte çalışanlarının haklarını ödeyemeyen ve ticari hayatı biten şirketler başta çalışanları olmak üzere, sektöre çok büyük zararlar vermiştir.

Sektördeki geçmişi, başarıları, referansları, finansal gücü, organizasyon yapısı, ilk sırada sorgulanması gereken konu başlıklarıdır.

5-Yeni yatırımlarınız var mıdır?  Şirketinizin 2018 hedeflerinizden bahseder misiniz?

Bizim için her zaman öncelikli hedef bir dünya markası olmaktır. Dönem dönem gerçekleşen hizmet ihracatımızı kayda değer noktalara ulaştırmak istiyoruz. Bu yolda attığımız güçlü adımlara yurtdışında şirket satın alması ekleyerek global bir marka olma planlarımızı uygulamaya devam edeceğiz. Yine bu yıl yerli markalarımızı taşıyan ürünlerimizin satışlarını arttırmak amacıyla üretim sektöründe iki yurtdışı yatırımı planlamaktayız.

Paylaşın:

www.hizlibul.com-4653761