logo

CFR Global’den Türkiye’de ilkleri gerçekleştiriyor

CFR Global’den Türkiye’de ilkleri gerçekleştiriyor

C-Consultancy/ Danışmanlık, F-Foreign Trade/ Dış Ticaret, R-Representation/ Mümessillik kelimelerinden oluşan CFR, “We make it Globally” sloganı ile global bir iş anlayışı sunuyor ve baca temizliği konusunda Türkiye’de bir ilki geçekleştiriyor.

İş yapış özel teknikleri ve know how ile uzmanlığı 20 senelik kıymetli bir tecrübeye dayanmakta. CFR GLOBAL Kurucusu Görkem Erpolat, “Müşterilerimizin ihtiyaçlarını sürekli olarak öğrenmek için çabalarız ve müşterilerimizin bu ihtiyaçlarını İstanbul, Çin, Hindistan ofislerimiz ve tüm dünyada akredite olmuş tedarikçilerimiz ile çözmek ve karşılamak için gayret gösteririz. CFR GLOBAL müşterilerinin ihtiyaçlarını en kaliteli ürün ve en iyi fiyat ile sunmayı hedefler. CFR GLOBAL, 40 senedir CNC üzerine özel makineler üreten Sloven UNIOR firmasının Türkiye temsilcisidir. CFR GLOBAL, teknolojik yenilikte dünyanın en büyüklerinden bir tanesi olan klima havalandırma kanalları, endüstriyel mutfak davlumbaz, fabrika bacaları üzerine temizlik robotları, makineleri ile aksesuarları üreten İspanyol Teinnova firmasının Türkiye temsilcisidir. CFR GLOBAL, dünyanın en büyük ilaç sanayi için serum makineleri ve lityum pil makineleri üreticilerinden olan Güney Kore firması Techland’ın Türkiye temsilcisidir” şeklinde konuştu.

Türkiye’de ilk kez; Kanal, baca, yağlı kanal temizliği robot, makine fırça ve kimyasalları sunan CFR Global, bu alanda dünyanın lider firmalarının Türkiye temsilciliğini gerçekleştiriyor. CFR GLOBAL Kurucusu Görkem Erpolat hem temsilciliğini yaptıkları ürünler hem de sundukları hizmetler hakkında sorularımızı yanıtladı.

Firmanız hakkında bilgi verir misiniz?

CFR GLOBAL, C Danışmanlık, F Dış Ticaret , R temsilcilik İngilizce kelimelerinin baş harfleri olup “We Make It Globally” sloganımız ile global olarak faaliyet gösteriyoruz.

İspanyol Teinnova ,Sloven Unior Special Machines ve Güney Kore’li Techland firmalarının Türkiye temsilciğini yapıyoruz. Aynı zamanda Çin’de organizasyonumuz bulunmaktadır.

Profesyonel ve kurumsal olarak firmaların Asya pazarından ithalatlarına destek veriyoruz. Burada sektör tekstilden, iklimlendirmeye, makine yedek parçalarına kadar geniş bir yelpaze var. Ürünler müşterilerimizin ihtiyacı olan ürünler olduğu için yelpaze açıkçası geniş de olmak zorunda.

Doğru ürünü araştırmak, doğru ürünle birlikte doğru fiyatı bulmak, tedarikçi ve ürün kalite denetimlerini gerçekleştirmek bu kapsamda verdiğimiz hizmetlerden bazılarıdır. Müşterilerimize daha etkin bir tedarik zinciri yönetimi sunuyoruz. Dilerlerse müşterimize kapı teslim hizmet sunuyoruz.

Sektörde sağladığınız ürünler ve faaliyetleriniz nelerdir?

Özel terzi işi dediğimiz tesise ve müşteriye özel CNC makineler global referanslarından dolayı açıkçası çok çok üst seviye ürünler.

Bunun yanı sıra Medikal tarafta Poşet serum ürünlerini üreten makineler ve hatları sunuyoruz. Hijyen tarafında ülkemizde ilk veya ilklerden diyebileceğimiz kanal, baca, yağlı kanal temizliği robot, makine fırça ve kimyasalları sunuyoruz. İş ortaklarımız ülkelerinin saygın ve bilinen kuruluşlarıdır.

Bunların haricinde Çin ve Hindistan organizasyonlarımız ile Kore’den Taiwan’a, tüm Asya pazarında etkin tedarik zinciri ve satın alma çözümleri sunuyoruz. Kobiler için esnaf 4.0 derken büyük ölçekli üretim tesislerimiz için endüstri 4.0 diyoruz. Her sektöre hitap edebiliyor bu anlamda kadrolaşarak uzmanlaşabiliyoruz.

Sizi sektörde farklı kılan özellikleriniz nelerdir?

Daha fazla müşteri odaklılık, Endüstri 4.0 algısı ve yönelimi, Global iş anlayışı ve hizmet kalitesi, Öncü ve özel makineleri tespit edip Türkiye pazarı için sunmak.

Sektöründe ilklerden olan kanal temizleme makinelerini ülkemizdeki manuel temizlik ile insani riskleri ve işveren maliyetlerini azaltarak çözümler sunmaktır.

Sektördeki gelişmeleri değerlendirir misiniz?

Yatırım kanadında ülkemizin içinde bulunduğu durum ve global piyasalardaki konjonktürel yapı sebebiyle piyasalarda son zamanlara maalesef herkes gibi biz de daralma ve azalmadan oldukça üzgünüz. Üreten daha güçlü bir ülke olmak ilkesi fiyatlamadaki haksız fırsatçılıktan da uzak durarak ve en önemlisi yerli milli paramızı öne çıkararak kısa sürede atlatılabilir bir duruma çıkacağımızı hatta güçlenerek çıkacağımızı öngörüyoruz.

Hizmet kalitesi açısından sektörde dikkat edilmesi gereken konular nelerdir?

Hizmet firmalarında ortada ürün olmaması sebebiyle hizmetin ölçülebilirliğinin, izlenebilirliğinin daha analitik yapıda raporlamanın olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu olursa tedarikçi firmalar birbirinin omzuna basarak değil veya fiyatları maliyetlerinin altında iş yaparak proje almak için değil daha iyi hizmet verebilmek müşterilerine daha somut verilerle etkin hizmet vermek için çalışabilir. Hizmet sektörü yapısında bulundurduğu firma sayısı ve çalışan sayısı büyüklüğü ile yadsınamaz büyüklükte olan ve servisten temizliğe çok çeşitli kapsamı içinde bulunduran önemli bir koldur. Firmaların kontrolsüz büyüyerek bir anda insan kaynakları ve ekipman anlamında borçlanarak büyümesi yerine projelerini ve bütçelerini sürekli gözden geçirerek daha sağlıklı öngörüleri yaparak büyümesi gerektiğini düşünüyoruz.

Yeni yatırımlarınız var mıdır? 

Bu sene yeni yabancı iş ortaklarımızı bünyemizi kattık. Bunlar şu an içinde bulunduğumuz piyasa şartları sebebiyle Start-Up konumundadır. Yatırım her zaman için zaman ve insan gücümüzü kullanarak projeler geliştirdiğimiz için sürekli yapıyoruz. Teknoloji anlamında bazı yabancı iş ortakları için görüşmelerimiz devam ediyor. Bir şey söylemek için erken ancak iyi niyet mektuplarımızı karşılıklı ilettik değerlendirmeler ve ticari avukatlar konuyu derinlemesine inceliyor. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Tesis, bina, konut gibi bir yatırım planımız kısa vadede düşündüğümüz bir şey değildir.

HİJYEN LİFE 

Paylaşın:

www.hizlibul.com-4653761