logo

P&G’ye ÇEVKO’dan Atık Yönetimi alanında ödül

P&G’ye ÇEVKO’dan Atık Yönetimi alanında ödül

PG&ÇEVKO

P&G, ÇEVKO tarafından düzenlenen “Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri”nde ‘Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları’ kategorisinde Sanayi Ödülü’nün sahibi oldu

Hızlı tüketim ürünleri sektöründeki öncü pozisyonuyla dünya liderleri arasında yer alan P&G, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı tarafından lider şirketlerin katıldığı “Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri”nde Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları alanında Sanayi Ödülü’nün sahibi oldu.

Ödülü alan P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu “Dünya tüketicilerinin yaşamlarını iyileştirme amacımız doğrultusunda üretim tesislerimizde atık yönetimi konusundaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Bugün ve gelecekte herkes için daha iyi bir yaşam oluşturmayı amaçlayan P&G, ürün içeriklerinden paketlemeye kadar tamamen çevre dostu üretimiyle sahip olduğu güçlü sürdürülebilirlik mirasını yarına taşıyor.

Bu bağlamda yaptığı çalışmalar kamuoyu tarafından da takip edilen P&G, ÇEVKO’nun PRO Europe (Packaging Recovery Organization Europe) tarafından desteklenen ve Türkiye’de bu yıl ikinci kez verilen “Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri”nde Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları alanında Sanayi Ödülü’nün sahibi oldu.

P&G “Sıfır Atık” hedefini gerçekleştirdi

2020 global hedefleri kapsamında çalışmalarını sürdüren P&G Türkiye de bu hedefler doğrultusunda, Kasım 2015 itibariyle üretim tesislerinde katı atık depolama alanlarına üretim kaynaklı ‘sıfır atık’ gönderme hedefini gerçekleştirdi.

Yenilenebilir enerji kullanımı ve sertifikalı yeni materyal kullanımını da büyük ölçüde arttırdıklarını dile getiren P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu “Dünyada 178 yıldır faaliyet gösteren bir şirket olarak, bugün ve gelecek nesiller için dünya tüketicilerinin yaşamlarını iyileştirme amacımız tüm iş süreçlerimizde bize rehberlik ediyor. Bu amacımız doğrultusunda P&G Türkiye olarak Gebze ve Şekerpınar üretim tesislerimizde su, enerji tüketimi, toplam karbon salımı ve bertaraf edilen atık miktarı konusuna çok önem veriyoruz. GOSB Çevre Komitesi üyesi olan ve Çevre Kanunu ve ilgili tüm yönetmeliklere bütünüyle uyan üretim tesislerimizde, yerel sınırlamaların yanı sıra P&G’nin Global Çevre Programını uyguluyor ve atık kaynaklarını kontrol altında tutuyoruz. Bu çalışmalarımızın karşılığı olarak, “Atık Yönetimi Alanında Sanayi Ödülü”ne layık görülmemiz de bizim için gurur verici. ÇEVKO’dan aldığımız bu ödülü oldukça önemsiyor, sürdürülebilirlik ile ilgili olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla ödüle layık görülmekten dolayı ayrıca herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

HİJYEN LİFE

 

Paylaşın:
Etiketler:

www.hizlibul.com-4653761