logo

 Forever Clean ile her yer daha temiz

 Forever Clean ile her yer daha temiz

Aynur-Boldaz1

Almanya’daki Türk girişimciler arasında kadınlar da dikkati çekiyor. 1987’de Berlin’e giden Aynur Boldaz, karşılaştığı bütün zorlukları yenmeyi başardı. Ardından girişimcilik dahil birçok farklı konuda kurslara katılarak 2000 yılında kendi işini kurdu. Şimdi Almanya ve Türkiye’de çok sayıda kuruluşun temizlik işlerini yapıyor.

FOREVER CLEAN GmbH & ISF modern ve çok yönlü hizmet imkanları ile 2000 yılında Almanya’nın Berlin eyaletinde başlayan yolculuğuna 2009 yılında Türkiye’ de Forever Clean temizlik Hizmetleri Yönetimi Limited Şirketi’ni faaliyete geçirerek Almanya ve Türkiye genelinde özel sektör ve kamu kuruluşlarının ihtiyacı olan temizlik, tesis hizmetleri yönetimi, geçici personel temini ve personel eğitimi ile ilgili konularda başarı ile hizmet vermekte.

FOREVER CLEAN ‘in en önemli özelliği tüm personelinin özel mesleki eğitim almış çalışanlardan oluşmasıdır. Personellerimize düzenli olarak teknik bilgilerimizi ve tecrübelerimizi aktardığımız düzenli eğitim seminerleri vermekteyiz. Müşterilerimize ve personelimize kalitemizin güvenilirliğini de iş alanımız ile ilgili önemli kuruluş ve derneklere aktif üyeliklerimizle sunmaktayız.

Berlin Aile Girişim Ortaklığı’nın her yıl verdiği ”Yılın Girişimcisi” ödülünü alan Aynur Boldaz, uzun yıllar CDU üyesi olan ve daha önce de 4 kez genç kadın girişimci ödülüne layık görüldü. Başarılı yönetici birçok STK aktif rol almakta.

“İşveren olarak olan bitene seyirci kalmamak gerekiyor ve görev almak gerekiyor. Bundan dolayı da birçok kurulun içerisindeyim. Mesela Berlin Senatosunun Mittelstand Kurulu var. 2006 yılından beri o kurulun içerisindeyim” diyerek olan bitene seyirci kalmayıp girişimci olunması gerektiğini belirtti. Genç girişimcilere, yapacakları işleri iyice araştırmalarını, herkesin girişimci olamayacağını, ancak cesur ve ne yaptığını bilen kişilerin başarılı olabileceğini dile getirdi. Gençlere, önceden başkalarına danışmanın ve bilgi almanın önemini aktaran Boldaz, genç girişimlerin büyük bir sorumluluğun altına girmeye hazır olmaları gerektiğini söyledi.”

Başarısını disiplin ve sabrın yanında sürekli kendisini geliştirmesine de borçlu olduğunu belirten Boldaz, ”Şirketin başarılı olmasında sadece benim eğitimim ve öğrenmem yeterli olmaz. Çalışanların da aynı şekilde yetiştirilmesi gerekiyor” diyerek çalışanların da eğitilmesi gerektiğine dikkat çekti.

2004 yılından itibaren engelliler ile çalıştırıyoruz

Daha büyük işler yapmak için mutlaka eğitim alması gerektiğini gören Aynur Boldaz, 2004 yılından itibaren engellilerle çalışıyoruz. 2005 firmada uç bucuk yıllık gençlere meslek eğitimi veriyoruz. Şuana kadar onlarca kişiyi meslek sahibi yapıp diplomalarını verdik. Aynı zamanda ben ve yönetici kadromuz da kendi branşlarında gelişim ve teknik kurs ve seminerlerine gidiyoruz. Personelimizi motive kurslarına gönderiyoruz.

Şirketimiz de personelimizin çok değerli olduğu bilincindeyiz ve başarının en önemli konusu olan personel bizim için çok değerli. Hemen hemen her konuyu beraber tartışırız ve düzenleriz.  Personelimiz şirketimizin kuruluşundan beri bizde. Bu da kalıcılık, kalite ve basarı demek.

Birçok bayan personelimizi ufak eğitimlere ve şirkette eğiterek yönetici yapıyoruz. Engelli personelimiz (zihinsel, hastalık, psikolojik) bir psikolog denetiminde verimli olmalarını ve kendilerini iyi ve değerli hissetmelerine yardımcı oluyoruz. 2004’te bizde başlayan engelli personelimiz hala bizde çalışmaya devam ediyor. Mutlu ve verimli. Bu  beni çok gururlandırıyor.

Türkiye’de şirket kurdum Avrupalı müşteriler aldım

Türkiye’ye gelme amaçlarını, Almanya’daki şirketin kalitesini Türkiye’ye de taşımak olduğunu 2009 yılında da Türkiye’de şirket kurduğunu ve Forever Clean markasıyla burada da iş başı yaptığını belirten Aynur Boldaz, “Antalya, Bursa, Ankara, Antalya ve Adapazarı’nda işe başladık.  Ankara’da Avrupa Komisyonu binasını, Alman Büyükelçiliğini, İstanbul’da Alman Konsolosluğunu, TNT’yi, Vatan Bilgisayar gibi birçok kurumsal firma ile çalışıyoruz. Personel eğitimlerimiz tamamlandıkça yeni müşteriler alıyoruz”  dedi.

Türkiye ve Avrupa arasında çok fark var

Türkiye ve Avrupa’yı karşılaştırdığımız zaman, çok fark olduğunu görüyorum. Örneğin, Almanya’daki personel yıllarca şirkette kalıyor ve emekliliğe buradan ayrılıyor. Temizlik sektörü ve Sendikaların anlaştığı bir anlaşma yıllardır yapılmış ve her iki tarafta memnun.

Türkiye’de ise maalesef çok yoğun personel değişimi, asgari ücret, eğitimsizlik var. Maalesef kalıcılık yok yani herkes mutsuz. Tabi ki sabırlı olmalarını istiyoruz. Bende yılarca çok az para kazanarak ve sabaha karşı saat 3’te işe başladığımı biliyorum. İşe başlama saatlerini de karşılaştırdığımızda Türkiye’de saat 8’den sonra genellikle çalışılıyor. Almanya’ da personelimiz erken başlar.

Sektörde Kalıcılık sağlanmalı, işi bilmeyene iş verilmemeli

Müşteri ve personel konusunda mutluyuz. Türkiye çalışmalarımıza başladığımızdan bu yana personelimiz de müşterimiz de bizimle beraber. Personelimizin kalıcı ve eğitimli olması beraberinde kalite ve müşterinin de kalıcılığını getiriyor. 12 yıl önce çalışmaya başladığımız müşterimiz hala bizimle çalışmakta. Özelikle belirtmek istediğim konu da sektörde kaçak personel çalıştırılması ve işi bilmeyen eğitimini almayan firmalara iş verilmesi. Kesinlikle kaçak personel çalıştırılmamalı ve eğitim almayan firmalara iş verilmemeli bu durumlar sektöründe kalitesizliğe yol açıyor.

En önemli ödül personel dostu şirket

Şirketimize verilmiş birçok ödül var. Benim için en önemli ödül ise, en iyi personel dostu şirket, yani bizde çalışan birçok eşler, engelliler ve kalıcılık. Çevre dostu bir işletmeyiz. Çevre dostu şirket ödülü aldık. Çevreye zarar vermeyen malzeme ve tutumlu malzeme kullanımı dikkat çektiğimiz önemli çalışmalarımızdan. Almanya da birçok oda ve derneğe üyeyiz. İlk yabancı kökenli yönetim kurulu üyelerindenim.

Türkiye’de temizlik sektörünün çok acil meslek haline getirilmesi, buda beraberin de yüz binlerce gence meslek ve iyi para kazanmasının önünü açacak. Sektörümüzün küçümsenmemesi ve çok önemli olduğunu göstermemiz gerekir.

HİJYEN LİFE

Paylaşın:
Etiketler:

www.hizlibul.com-4653761