logo

Lila Kağıt’tan,57 Ülkeye İhracat

Lila Kağıt’tan,57 Ülkeye İhracat

Dünya standartlarında temizlik kağıdı üreten, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Lila Kağıt, Maldivler ve Danimarka’ya da ihracat yapmaya başladı. 2 ülke ile birlikte Lila Kağıt’ın ihracat yaptığı ülke sayısı 57’ye yükselmiş oldu. Daha önce sektöründe ihracat şampiyonu olan ve yeni tesis yatırımı yapan Lila Kağıt, 2017 yılında ihracatını % 100 artırmayı hedefliyor.

Lila Kağıt Genel Müdürü Alp Öğücü şirketin ihracat performansı ile ilgili şunları söyledi: “2008 yılında kurulan şirketimiz kısa sürede çok büyük başarılara imza atarak Türkiye temizlik kağıtları sektöründe ilk üçte yer almayı ve 2014 yılında sektöründe ihracat şampiyonu olmayı başardı. Çorlu’da yer alan 140 bin metrekarelik üretim tesisimizle Türkiye, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Kafkaslar ve Afrika’nın en büyük kağıt üretim tesisi konumundayız. Bu yıl yeni yatırımımızla birlikte % 200 kapasite artışı ve 200 milyon dolar ciro hedefimiz vardı ve bu hedefimize çok yaklaştık.”

Öğücü ihracat yaptıkları ülkeler arasında İngiltere, İrlanda, Yunanistan, Macaristan, Ukrayna, İsrail, Filistin, Irak, Tunus, Fas, KKTC ve Türki Cumhuriyetlerin ilk sıralarda yer aldığını vurgulayarak şöyle konuştu: “İhracat yaptığımız ülkeler arasına Maldivler ve Danimarka’yı da ekleyerek 57 ülkeye ulaştık. Danimarka bizim için ilk İskandinav ülkesi olma özelliği taşıyor. Diğer taraftan Avusturya, Bulgaristan, Cezayir, Estonya, Letonya, Litvanya ve Romanya ile ihracatla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. 2017 yılında ihracatımızı % 100 artırmayı ve 2023 yılında ise Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında yer almayı arzu ediyoruz.”

Paylaşın:

www.hizlibul.com-4653761