logo

Temizoda teknolojileri derneği kuruldu

Temizoda teknolojileri derneği kuruldu

temiz oda genel kurul

2015 yılı Ekim ayında kurulan Temizoda Teknolojileri Derneği’nin ilk Genel Kurul Toplantısı 5 Nisan 2016 tarihinde yapıldı.

Temizodalar ve diğer kontrollü temiz alanlarda çalışan ilgili paydaşların eğitim taleplerine cevap vermek, sektörün ilgili standartlarında uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirlikleri yapmak, temizoda endüstrisinde yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek bu konularda bilgi ve teknolojilere erişimi kolaylaştırmak ve sürdürülebilir kılmak hedefleriyle İstanbul Teknopark’taki merkezinde çalışmalarını sürdüren Temizoda Teknolojileri Derneği, 20 bireysel/gerçek, 11 kurumsal, 5 akademisyen olmak üzere 36 üyeye sahip bulunuyor.

Marka ve logo tescili ile kurumsal kimlik çalışmalarını tamamlayan Temizoda Teknolojileri Derneği’nin gerçekleştirilen ilk Genel Kurulu sonrası 2016-2017 dönemi Yönetim Kurulu üyeleri şunlar oldu:

  1. Yönetim Kurulu Başkanı: Haşim Solmaz
  2. Genel Sekreter: Hüseyin Metin Kenter
  3. Yön. Krl. Bşk Yrd. : Taner Yedikardaşlar
  4. Sayman : Burak Birkan
  5. Üye : Prof. Dr. İbrahim Özkol
  6. Üye : Namık Yener
  7. Üye . Ahmet Hayri Gökşin

TEMİZODA TEKNOLOJİLERİ DERNEĞİ ISCC BRAZIL 2016’YA KATILIYOR

2016-2017 döneminde toplamda 150 üyeye ulaşarak, uluslararası standartların millileştirilmesine katkı sunmak, ICEB akreditasyonuna sahip eğitim organizasyonları ile çeşitli sektörel sempozyumlar düzenlemek amacında olan Temizoda Teknolojileri Derneği aynı zamanda Uluslararası Kontaminasyon Kontrol Dernekleri Federasyonu’nun (ICCCS – International Confederation of Contamination Control Societies) son genel kurulunda tüm üyelerin onayı ile Federasyon’un en yeni üyesi oldu.

Kontaminasyon kontrolü ile ilgili bilgilerin uluslararası değişimini koordine etmek, uluslararası kontaminasyon kontrol standartlarını koordine etmek ve düzenlemek, ticarette teknik engellerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak ve bünyesine yeni birlikler katmak hedefleriyle hareket eden ICCCS dünya genelinde Türkiye ile birlikte 19 üyeye sahip bulunuyor.

Temizoda Teknolojileri Derneği’nin de üyesi olduğu ICCCS,16-24 Eylül 2016 tarihinde 11. kez Brezilya’da düzenlenecek uluslararası bir organizasyon olan ISCCBrazil2016’ya (http://isccbrazil2016.com/US/) evsahipliği yapıyor. Latin Amerika’da düzenlenecek en geniş kapsamlı temizoda etkinliği olan Kongre’ye Temizoda Teknolojileri Derneği adına dernek başkanı Sn. Haşim Solmaz “Laminar Hava Akışı İçerisinde Partiküllerin Davranış Biçimi” başlıklı bir bildiri ile katılarak derneği uluslararası arenada da temsil etmiş olacak.

TEMİZODA TEKNOLOJİLERİ DERNEĞİ 21 NİSAN’DA LÜTFİ KIRDAR KONGRE VE SERGİ SARAYINDA AÇILACAK OLAN 2.CLEANROOM EXHIBITION TEMİZODA TEKNOLOJİSİ, BAKIMI ve DONANIMLARI FUARI’NDA DA AKTİF

Temizoda Teknolojileri Derneği, 21-23 Nisan 2016 tarihinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda ikincisi düzenlenecek olan Cleanroom Exhibition Temizoda Teknolojisi, Bakımı ve Donanımları Fuarı kapsamında organize edilen panel ve seminerlerde, Sn.Haşim Solmaz ve Sn. Prof. Dr.Ender Altıok , Prof. Dr. Cengizhan Öztürk, Sn. Deniz Alkanat ve Sn. Prof. Dr. Serdar  R. Alpan konuşmacı olarak bulunacaklar

Fuarın en aktif katılımcılarından biri olan Temizoda Teknolojileri Derneği düzenleyeceği bir panel ve iki seminer ile katılımcılarla buluşacak.

Sn. Prof. Dr. Ender Altıok ve Sn. Haşim Solmaz’ın moderatörlüğünde düzenlenecek panel ve seminerlerle ilgili özet bilgiler ise şöyle:

Tarih/Yer: 23 Nisan 2016/Perge Salonu / Lütfi Kırdar Fuar ve Kongre Salonu

PANEL: Temiz Alanlarda Hücre, Doku, Biyobenzer İlaç ve Tıbbi Cihaz Üretimleri
Düzenleyen: Temizoda Teknolojileri Derneği
Program
11:00-11:10 Açılış Konuşması  – Prof. Dr. Ender Altıok
11:10-11:25 İlaç Endüstrisi Tecrübeleri Işığında Kök Hücre Uygulamalarında Steril Saha İşletimi ve İyi Üretim Uygulamaları (GMP) Uygulamaları  – Deniz Alkanat
11:25-11:40 Biyobenzer İlaçların Kalite Gereklilikleri – Prof. Dr. R. Serdar Alpan
11:40-12:00 Kahve Molası / Coffee Break
12:00-12:15 Tıbbi Cihaz Temizoda Kurulum Tecrübelerimiz ve Ekonomik Yaklaşımlar – Prof. Dr. Cengizhan Öztürk
12:15-12:30 Düzenlemeler Açısından Hücre-Doku Ürünlerinin Sınıflandırma Kriterleri – Prof. Dr. Ender Altıok
12:30-12:40 Soru-Cevap
Bu panelde, Genetik ve Biyomühendislik  ve ayrıca Tıbbi Biyoloji Profesörü olan halen Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyeliği görevine devam eden Prof. Dr. Ender Altıok tarafından sunulacak bildirinin özeti şöyledir:

“Kanser immunoterapisinde yaşanan başarılar, doku ve hücre mühendisliği tekniklerinin gelişmesi sonucu Rejeneratif Tıp alanında hızla aratan ürün çeşitliliği, doku/hücre ürünleri  içeren tıbbi cihazların geliştirilmesi, ülkelerde aratan farkındalık  ve hükümet programlarında özel yatırımlar öngörülmesi, bu alandaki şirket sayısısnın hızla artması gibi etkenler nedeniyle 2020’ye kadar yılda ortalama %39’luk artışla hücre tedavileri pazarının 10 milyar doları geçmesi beklenmektedir. Diğer yanda yasal düzenlemelerin eksiklikleri, etik açıdan endişeler ve altyapı yetersizlikleri hücre ve doku ürünleri pazarının büyümesini yavaşlatan etkenler olarak görülmektedir. Ülkemizde ve Avrupa’da mevzuat açısından üretim altyapısını belirleyecek ürün sınıflama kriterleri özetlenecektir.”

Tarih/Yer: 23 Nisan 2016/Perge Salonu / Lütfi Kırdar Fuar ve Kongre Salonu

SEMİNER: Temizoda Standardı ve Getirdiği Yenilikler
Düzenleyen: Temizoda Teknolojileri Derneği
14:00-14:40 Sunum: Haşim Solmaz – Temizoda Teknolojileri Derneği Başkanı
Bu seminerde ABD merkezli Lighthouse Worldwide Solutions Inc. firmasının Istanbul’daki Avrupa, Ortadoğu ve Afrika operasyonlarından sorumlu yerel ofisinde genel müdür olarak çalışan ve aynı zamanda Temizoda Teknolojileri Derneği Başkanı olan Haşim Solmaz tarafından aşağıdaki içerikte bilgiler paylaşılacaktır:

“Geçtiğimiz yıl Aralık ayında ISO Teknik Komite 209 tarafından revize edilen  ISO 14644-1:2015 standardının uygulamada getirdiği yenilikler, daha önce yürülükte olan 1999 versiyonuna göre değişen, gelişen ve iptal olan kısımlar, saha uygulayıcılarını bekleyen yeni uygulamalardaki pratik yaklaşımlar ve ip uçlarının ele alınacağı interaktif bir sunum.”

 Tarih/Yer: 23 Nisan 2016/Perge Salonu

SEMİNER: Temizodalar ve Kontrollü Alanlar için Risk Tabanlı Yaklaşım
Düzenleyen: Temizoda Teknolojileri Derneği
15:00-15:40 Sunum: Haşim Solmaz – Temizoda Teknolojileri Derneği Başkanı
Bu seminerde ABD merkezli Lighthouse Worldwide Solutions Inc. firmasının Istanbul’daki Avrupa, Ortadoğu ve Afrika operasyonlarından sorumlu yerel ofisinde genel müdür olarak çalışan ve aynı zamanda Temizoda Teknolojileri Derneği Başkanı olan Haşim Solmaz tarafından bilgiler paylaşılacaktır.

HİJYEN LİFE

Paylaşın:

www.hizlibul.com-4653761